EMDR Arnhem – therapie bij Kim Lakke

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing (verwerking en minder gevoelig maken van herinneringen). Het is een wetenschappelijk onderbouwde behandelmethode die effectief blijkt te zijn bij het verwerken van traumatische ervaringen. EMDR wordt vaak toegepast bij mensen met PTSS (posttraumatische stressstoornis), maar kan ook succesvol worden ingezet bij andere psychische klachten zoals angsten, fobieën en depressie.

Deze innovatieve therapievorm maakt gebruik van verschillende elementen. Zo worden oogbewegingen, geluiden of tikjes gebruikt om de aandacht af te leiden van de nare herinnering en om de verwerking op gang te brengen. Daarnaast speelt het cognitieve aspect een belangrijke rol, waarbij negatieve gedachten worden omgezet in positieve. EMDR zorgt ervoor dat de emotionele lading van de traumatische ervaring afneemt, waardoor deze beter hanteerbaar wordt.

Deze behandelmethode pas ik bij EMDR Arnhem toe bij verschillende schokkende gebeurtenissen, zoals bijvoorbeeld een auto-ongeluk, ernstige ziekte, overval, mishandeling, getuige zijn van geweld, seksueel misbruik of verkrachting, brand, natuurrampen of oorlogssituaties. Maar ook bij verlieservaringen zoals het verlies van een baan, geliefde of autonomie kan EMDR ingezet worden.

Mijn aanpak met EMDR in Arnhem

Mijn kennis en expertise zijn zeer divers en ik heb een holistische visie op wat trauma inhoudt. Samen met jou wil ik graag kijken welke methodiek het beste aansluit bij jouw specifieke hulpvraag. De details van de begeleiding bespreek ik graag persoonlijk met je tijdens een één-op-één gesprek.

In een veilige omgeving gaan we gezamenlijk op ontdekkingstocht naar jouw verwarring en chaos. Dit doen we met behulp van vriendelijke kracht en humor. Van daaruit zullen we samen werken aan verbinding, helderheid en focus.

Lees meer op EMDR Centrum en neem contact op.

Bij diverse klachten

Na het meemaken van een schokkende gebeurtenis kunnen er diverse klachten optreden. Denk hierbij aan nare herinneringen, herbelevingen, het vermijden van situaties die met de gebeurtenis te maken hebben, prikkelbaarheid of een kort lontje hebben, gevoelens van schaamte, schuldgevoel of een negatief zelfbeeld, somberheid, concentratieproblemen, onverklaarbare lichamelijke klachten, slaapproblemen en angsten.

Een interessant feit dat veel mensen niet kennen is dat EMDR ook ingezet kan worden om positieve overtuigingen te versterken. Dit bevordert post-traumatische groei en vereenvoudigt integratie en toepassing van de ervaring in het dagelijks leven.