Online relatietherapie

Zijn er onderwerpen waar jullie niet over kunnen blijven praten? Of zijn jullie ontevreden met jullie seksuele relatie? Vraag je je af of het nog de moeite waard is? Het kan zijn dat jullie op een punt zijn beland waarop alles niet meer vanzelf gaat. Zelfs solide relaties kunnen soms in deze situatie belanden. Maak ze weer bespreekbaar tijdens online relatietherapie.

Mijn perspectief biedt hulp
De oorzaken hiervoor kunnen verschillend zijn voor elke relatie: het vertrouwen kan beschadigd zijn, er kan betrokkenheid zijn van een derde persoon, de passie kan verminderd zijn, maar ik zie ook stellen die constant ruziemaken. In zulke momenten kan mijn perspectief helpen.

online relatietherapeut kim lakke

Door al die ruzies groeien jullie steeds verder uit elkaar. En telkens reageren jullie op dezelfde negatieve manier op elkaar. Het gevoel van verbondenheid lijkt verder weg dan ooit. Misschien hebben jullie zelfs het punt bereikt waarop er geen echte warme gevoelens meer voor elkaar zijn.

Het is belangrijk om te onthouden dat het nooit te laat is om iets te verbeteren. Zolang jij en je partner bereid zijn om naar elkaars frustraties en ongenoegen te luisteren en energie willen steken in het vinden van gezamenlijke oplossingen, is er veel te bereiken in jullie relatie.

Maak een afspraak bij Kim Lakke voor online relatietherapie.

Pak jullie problemen aan met online relatietherapie

Samen gaan we op zoek naar de disfunctionele strategieën die worden toegepast in intieme relaties, zoals bindings- en verlatingsangst, en bespreken we de gevolgen hiervan.

Om een veilige hechting in de relatie te waarborgen, zijn bepaalde vaardigheden vereist. We leren elkaar beter kennen door middel van coping-strategieën en overlevingsmechanismen.

Bijkomende factoren zoals hechtingsproblemen, trauma of een geschiedenis van moeilijke relaties met volwassenen kunnen van invloed zijn. Daarom kan het nodig zijn om verschillende vaardigheden te ontwikkelen ter ondersteuning van een relationele modus in jullie interacties.

Online relatietherapie, hoe werkt dat?

Eén van de voordelen van online relatietherapie is dat je dit kunt doen in een vertrouwde omgeving, zoals thuis. Hierdoor kunnen jullie meer ontspannen zijn en je gemakkelijker openstellen tijdens onze gesprekken. Bovendien hoef je nergens naartoe. Dus geen gedoe met oppas regelen als er kinderen (jong of oud) zijn en al op bed liggen. Jullie kunnen samen thuis blijven en vanuit jullie vertrouwde omgeving deelnemen.

Een ander voordeel is dat online therapie direct beschikbaar is. Je hebt geen verwijzing nodig en hoeft niet te wachten op een afspraak. Hierdoor kun je snel beginnen met het werken aan jullie relatie en eventuele problemen aanpakken.

Hoe gaan jullie om met problemen?
Tijdens online relatietherapie kijken we vooral naar hoe jullie omgaan met jullie problemen. Lukt het om de gevoelige punten bespreekbaar te maken op een manier waarop beide partners zich gehoord en begrepen voelen? Wat weerhoudt jullie? Hoe gaan jullie individueel om met jullie behoeften en emoties, evenals die van de ander?