Wat is hypnotherapie?

Iedereen heeft wel eens gehoord van de term hypnotherapie, maar wat is dit nou eigenlijk? Het gaat hierbij om een behandelvorm en dan krijg je hulp aangeboden middels een hypnose. Je krijgt dan meer inzicht in jezelf, en zo kan er aan je klachten worden gewerkt. Via Hypnos.nl kun je hier ook meer over te weten komen. Deze vorm van behandeling is bewezen effectief, en hierbij staat hypnose centraal. Hierdoor worden bepaalde klachten behandeld. Het voordeel is dat je op deze manier het onderbewustzijn kunt aanspreken, zo kun je je gevoel en je klachten ook beter leren kennen. Hoe dat we denken, voelen en handelen, wordt veelal aangestuurd door wat we hebben meegemaakt, dus welke ervaringen je op hebt geslagen in je systeem. 

Wat wordt er gedaan?

Een behandelaar zal tijdens een sessie zorgen dat je in een lichte trance raakt. Je hebt dan wel volledige controle over jezelf, als er ineens wat gaande is dan ben je zo weer in het hier en nu. Er worden vragen aan je gesteld, je leert ook je gedachten en gevoelens snel beter onder woorden te brengen. Je begrijpt zo ook beter waar het vandaan komt en kunt sommige dingen wellicht beter een plaats geven of verwerken. 

Waarom kiezen voor hypnotherapie?

De reden dat mensen voor hypnotherapie kiezen, is omdat ze hierdoor leren om te luisteren naar hun onbewuste gevoelens. Je gaat leren om het om te buigen naar het positieve. Je krijgt hierdoor nieuwe inzichten in jezelf. Dit kun je dan weer toepassen in je dagelijkse leven. Je wil hierdoor namelijk dichter bij jezelf komen en je komt hierdoor meer in een ontspannen staat en dan kun je je echt compleet richten op je eigen gevoelens. Het kan ook helpen bij angstklachten, bij afvallen, stoppen met roken en als je bepaald gedrag af wil leren. Ook wanneer je slaapproblemen hebt, of je hebt last van stress, pijnklachten of bijvoorbeeld depressieve gevoelens, dan kan hypnotherapie je daarin ondersteunen. Het is belangrijk dat als je ervoor kiest, dat je het wel doet bij iemand die ervoor is opgeleid. Je moet namelijk wel zeker weten dat het juiste doel hiermee op een goede manier wordt bereikt.