Therapie Arnhem

Soms is het niet helemaal duidelijk wat je klacht is. Dat geeft helemaal niets, want daar kan ik je goed bij helpen. Als je bij Therapie Arnhem eerst rustig je verhaal vertelt, dan maakt dat vaak al veel duidelijk.

Vanuit oprechte betrokkenheid, deskundigheid en ervaring luister ik naar wat je vertelt. Dit gebeurt in het eerste gesprek, de intake. Samen kijken we wat je hulpvraag is, waar je tegenaan loopt en stellen we doelen waaraan je wilt gaan werken. En meestal gaan we in de eerste sessie ook al aan de slag.

Hoe kan ik je helpen bij Therapie Arnhem?

Heel simpel. Ik help je om inzicht te krijgen in je eigen emoties en gedrag. Eigenlijk leer ik je begrijpen waarom je bepaalde dingen doet, zoals je ze doet. Problemen die je altijd tegenkomt “Zo ben ik nou eenmaal” blijken eigenlijk helemaal niet zo te zijn: “Zo ben ik eigenlijk helemaal niet”. En belangrijker, ik laat je in oefeningen een oplossing ervaren, waarmee je zelf verder kunt.

Met mijn hulp leer je weer echt keuzes te maken waar je blij en gelukkig van wordt. Ik geef je handvatten, met onder andere emdr therapie, om gebruik te maken van je sterke kanten en talenten. Je leert je negatieve ervaringen te verwerken en om te zetten in wijze lessen over jezelf. Wijze lessen die je de volgende keer zullen helpen het hoofd te bieden aan problemen.

Loop jij regelmatig tegen problemen aan en weet je niet hoe dit komt? Maak je geen zorgen, velen met jou hebben met hetzelfde te maken. Wij mensen zijn gewoontedieren. Dit houdt in dat we vaak handelen en reageren op een manier die voor ons bekend is. Helaas is een bekende manier niet altijd de juiste manier en dat kan maken dat problemen onnodig groot worden. Bij therapie Arnhem ga ik jou leren inzien en helpen begrijpen waaruit jouw gedrag en je emoties zijn ontstaan. Als je dit weet om te buigen naar een situatie die jou helpt, geeft dit ruimte om problemen op een andere manier te benaderen. Zo kun je ze uiteindelijk het hoofd bieden.

Wat zijn jouw sterke kanten?

Negatieve situaties kosten je onnodig veel energie en brengen je niets goeds. Alle tijd en aandacht die je hieraan besteedt, heb je daarom niet beschikbaar voor positieve zaken. Laat mij jou helpen om de sterke kanten en kwaliteiten van jou zichtbaar te krijgen via gesprekken en oefeningen bij Therapie Arnhem. Pas als je weet wie je in de kern echt bent en wat voor jou goed werkt, lukt het je om situaties op de juiste manier te benaderen. Het hebben van houvast gaat jou helpen bij toekomstige problemen. Je leert wat je valkuilen zijn en hoe je deze kunt ombuigen. Benieuwd hoe we dat samen voor elkaar gaan krijgen?

Openstellen voor therapie

Voor het laten slagen van de Therapie Arnhem is het nodig dat jij je kunt openstellen. Jij moet je verhaal aan mij durven te vertellen. Hier krijg je bij mij dan ook alle tijd voor. Er is vertrouwen nodig om je kwetsbaarheid aan een ander te laten zien. Ik weet dat als geen ander. We gaan daarom eerst in alle rust kennismaken. Zo krijg jij direct een beeld van mij en weet ik wie jij bent. Pas als jij het aankunt om je verhaal met mij te delen, gaan we stapje voor stapje werken aan de problemen waarmee jij te kampen hebt. Het is helemaal niet erg als er een stortvloed aan emoties en gedachten vrijkomt, zodra je begint te praten. Het geeft alleen maar aan dat de noodzaak om Therapie Arnhem in te schakelen, heel welkom is. De rust die je ervaart, door alleen al je hart te kunnen luchten, biedt ruimte in je hoofd en daar profiteer je direct van.

Maak bij mij een afspraak
Bel mij of vul mijn contactformulier in als je vragen hebt of als je meteen een afspraak wilt maken. Wat je vraag, klacht of probleem ook is, ik help je graag. Met het volgen van therapie heb jij een belangrijke stap richting je zorgeloze toekomst gezet.