Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is een behandeling die zich richt op je neuromusculoskeletale aandoeningen. Het behandelt voornamelijk pijn en mobiliteitsproblemen in je lichaam. Dit is een van de vele opties die je wilt nemen als je last hebt van specifieke lichaamsproblemen of chronische pijnen vanwege vele redenen, zoals sportblessures en dergelijke. Je vindt fysiotherapie in Oss en op tal van andere plaatsen. Dit is hands-on therapie waarbij je samenwerkt met een fysiotherapeut. Wees voorbereid wanneer je deze behandeling ondergaat, aangezien je het soms moeilijk kunt vinden. Dat komt door het brede gamma aan fysieke activiteiten die je zult ondergaan. Maar wees gerust, want fysiotherapeuten zijn hoogopgeleide professionals die over de nodige kennis en expertise beschikken om je te helpen deze behandeling correct uit te voeren. Fysiotherapie wordt altijd uitgevoerd door iemand die gediplomeerd is, met diverse andere diploma’s en een voor dit vakgebied relevante licentie.

Wat doe je tijdens fysiotherapie?

Er is een groot gamma aan behandelingen die je kunt krijgen van fysiotherapie. Enkele voorbeelden hiervan zijn elektrotherapie en manuele therapie, oefentherapie, massagetherapie, hydrotherapie, elektrotherapiemodaliteiten, psychologische interventie, weerstandstraining en -educatie. De fysiotherapie-activiteiten die je gaat doen, zijn grotendeels afhankelijk van de reden waarom je deze behandeling krijgt. Daarnaast zal de fysiotherapeut ook rekening houden met factoren als je leeftijd en handicaps om te bepalen welke behandeling voor jou het beste is.

Is fysiotherapie duur?

De vergoedingen voor fysiotherapie zijn meestal afhankelijk van het soort behandeling dat je krijgt, de duur en het tarief van de fysiotherapeut. Hoe dieper je behandeling is, hoe duurder het honorarium zal zijn. Daarom is het het beste om eerst een arts of fysiotherapeut te raadplegen voordat je een beslissing neemt. Fysiotherapie is meestal niet voor elk lichamelijk letsel. Deze behandeling heeft meestal een geldige reden nodig voordat je deze daadwerkelijk kunt gebruiken. Sommige lichaamsproblemen die fysiotherapie rechtvaardigen, zijn verwondingen aan weke delen, gebroken botten, verrekkingen, verstuikingen, scheurletsels en problemen met het zenuwstelsel. Meestal zul je eerst door een reguliere arts onderzocht moeten worden om de juiste begeleiding te krijgen. Op deze manier kom je erachter wat de vervolgstappen zijn en welke behandeling je moet krijgen.