Relatietherapie Arnhem bij Relatietherapeut Margriet Veraart

Maken jullie vaak ruzie? Zijn er bepaalde onderwerpen waar jullie samen maar niet uitkomen? Of ben je niet blij zoals het seksueel loopt tussen jullie? Het kan heel goed dat jullie nu op een punt zijn dat het allemaal niet meer vanzelf loopt. Zelfs de beste relaties kunnen soms op dit punt belanden.

Relatietherapie Arnhem
Relatietherapeut Margriet Veraart

De oorzaak hiervan kan in elke relatie weer compleet anders zijn: het vertrouwen kan een deuk hebben opgelopen, soms is er iemand anders in beeld, soms is de passie afgenomen, maar ik zie ook partners bij mij in de praktijk die bijna iedere dag ruzie maken. Op dit soort momenten kan een blik bij Relatietherapie Arnhem helpen om door te kunnen met je partner.

Ik bied relatietherapie aan waarbij jullie op een vrije en open manier inzicht krijgen in de oorzaak van het probleem en de weg er uit. Daarnaast leer je hoe je bepaalde conflicten buiten de deur kunt houden en hoe je op een goede, niet schadelijke manier ruzie kunt maken.

Jullie zullen alle ingrediënten voor een stabiele en positieve liefdesrelatie meekrijgen bij Relatietherapie Arnhem, dit helpt jullie om de relatie weer nieuw leven in te kunnen blazen.

Mijn praktijk heeft op dit moment een wachtlijst, daarom adviseer ik je om een afspraak te maken bij Margriet Veraart in Arnhem of denk na over online relatietherapie.

Belangrijk is om te onthouden dat het nooit te laat is om iets te verbeteren. Zolang jij en je partner bereid zijn naar elkaars frustraties en ongenoegen te luisteren en energie willen steken in een gezamenlijke oplossing dan valt er in jullie relatie een hoop te bereiken.

Geluk weer terugvinden

Problemen in je relatie kunnen enorm angstig en onzeker maken. Hoe kan het toch dat jullie samenzijn ineens zo onder spanning is komen te staan? Weet dat het hebben van relatieproblemen weliswaar vervelend is, maar niet hoeft te betekenen dat jij en je partner niet langer bij elkaar passen. Met Relatietherapie Arnhem gaan we samen kijken wat jullie beiden nodig hebben om het geluk weer terug te vinden. Hiervoor gaan we in kaart brengen met welke problemen jullie te maken hebben en hoe jullie hier mee omgaan.

Met welke problemen kunnen jullie terecht?

Een liefdevol samenzijn tussen jou en je partner is een verbintenis die je raakt tot het diepst van je kern. Op het moment dat er problemen ontstaan, voelt dit heel intens juist omdat de binding die jullie hebben zo sterk is. Redenen om aan de bel te trekken, kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • wederzijds) onbegrip
  • overspel
  • werkloosheid
  • overlijden
  • moeizame bevalling
  • ziekte

Dat juist je partner alle frustraties of onmacht op jou botviert, kan je verbazen en kwetsen. Toch is het een teken dat jij voor je partner de veilige haven bent. Thuis is de plek waar een ieder zich veilig voelt. Hier alles durven en kunnen zeggen is dan een logisch gevolg. Tijd om te zorgen dat jullie op een fijne manier de moeilijke momenten kunnen trotseren met hulp van een relatietherapeut.

Twee mensen met verschillende wensen

Bij het aangaan van een relatie komen twee personen samen die ieder hun eigen wensen en karakter hebben. Waar in de beginfase alles nog heerlijk aanvoelt en er geen ruimte is voor irritaties, steken deze vaak de kop op naarmate de relatie langer duurt. Werken jij en je partner hier niet samen aan, dan bestaat het risico dat jullie voor de ander gaan bepalen wat hij of zij denkt of voelt. Dit invullen zonder met elkaar te praten, is een valkuil en dat richt schade aan jullie relatie aan.

Hoe ziet een sessie er bij Relatietherapie Arnhem uit?

Met relatietherapie wordt aandacht besteed aan jullie tweeën als individuen en aan jullie beiden in de hoedanigheid van partners. Echt horen wat de ander voelt, denkt en verwacht is de sleutel tot het oplossen van jullie problemen. Door je echt open te stellen en zonder oordeel te luisteren naar je wederhelft ontstaat ruimte voor begrip. De irritaties nemen af en het wordt eenvoudiger om de verbinding weer met elkaar aan te gaan.

We onderzoeken samen de geschiedenis van de relatie en van beide partners afzonderlijk. Zo krijgen we inzicht in het verloop van de relatieproblemen en welke individuele factoren hier een rol in gespeeld kunnen hebben.

We bespreken de problemen tussen jullie en kijken samen naar welke gerelateerd zijn aan de relatieproblemen. Ik ga jullie leren hoe jullie beter met elkaar kunnen communiceren. Maar ook hoe jullie ‘veilig’ ruzie kunnen gaan maken.

Neem contact met mij op
Bel mij of vul mijn contactformulier in als je vragen hebt over relatietherapie of over jullie relatieproblemen. Of maak bij mij een afspraak voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Want ik help je graag bij Relatietherapie Arnhem.